Legjobb milc fényképezőgépek 2024

Legjobb milc fényképezőgépek 2024

A két meghatározó fényképezőgép gyártó, Canon és a Nikon bejelentették, hogy nem gyártanak többé új DSLR-eket.

A tükör nélküli úgynevezett milc fényképezőgépek megnyerték a fényképezőgép-technológiai háborúkat. Persze, sokak számára azt jelentheti, hogy nincs jobb alkalom a DSLR-k beszerzésére , mivel az árak csökkennek. De aki halad a korral, az tudja: a tükör nélküli fényképezőgép beszerzése most a legjobb megoldás, mert ebben találhatók a legújabb innovációk, ezek most a legélvezetesebb masinák! Aki már vagy húsz éve használja a digitális gépeket, annak mélyen az emlékezetében vannak az első digigépek hasonló megoldásai, mint például a Fuji S602 gép, az is egyfajta tükörnélküli fényképezőgép volt, a keresőben láthattad a témát, és kattintás után ugyanott néhány pillanatra az eredményt. Ez az élvezet érdekes módon elkerülte a nagyok figyelmét, és mindenáron, valószínűleg az akkori profik meghódítási szándéka miatt próbálkoztak a dslr gépek digitális változatait létrehozni.

A feltörekvő fotósok közül még sokan szilárdan hisznek abban, hogy nincs szükség a legújabb vagy a legjobb fényképezőgépre a jó fényképek készítéséhez vagy a fotózás élvezetéhez

és még azt is gondoljuk, hogy a DSLR-ek a legjobb fényképezőgépek lehetnek a kezdők számára. Ezeket a tévhiteket hamarosan elmossa az idő, mint annak idején a filmhez ragaszkodó amatőr és profi fotósok makacskodását. A milcek könnyebbek, mint a hagyományos DSLR-ek, érzékeny, precíz autofókuszrendszerrel rendelkeznek, és elektronikus keresővel rendelkeznek, amely lehetővé teszi az expozíciós beállítások valós idejű előnézetét. Rövid idő alatt hosszú utat tettek meg a különféle modellek folyamatosan bővülő piacával, amelyek megfelelnek a különféle árszinteknek és képminőségeknek.

Az elmúlt néhány évben gyártott egyetlen modern fényképezőgéppel sem fürödhetsz be!

Íme néhány példa:

A Fujifilm X-H2S az egyik legokosabb APS-C fényképezőgép a piacon, és nagyszerű választás a fejlett videózáshoz, köszönhetően a speciális érzékelőnek, amely minimálisra csökkenti a redőnyhatást. Ez az érzékelő egy erős, jól felépített, időjárásálló burkolattal ellátott testben található. A fényképezőgép a vázba épített képstabilizátorral is rendelkezik a simább kézi kameramozgások és a kiváló akkumulátor-élettartam érdekében, valamint a Fujifilm eddigi legjobb autofókusz rendszere.

Ezen túlmenően az X-H2S akár 6,2k felbontásban is képes videót rögzíteni, és a felvételi formátumok és kodekek széles skáláját támogatja, beleértve a belső Apple ProRes támogatást a kevésbé tömörített videofájlokhoz. Emellett olyan fejlett videoszolgáltatásokat is kap, mint a naplózás 10 bites 4:2:2 arányban a szélesebb dinamikatartomány és a nagyobb rugalmasság érdekében, valamint a RAW videokimenet egy kompatibilis külső felvevőre. Összességében ez az egyik legjobb tükör nélküli kamera videómunkához.

Ha a Sony α7 IV nem tartozik az árkategóriájába, a Fujifilm X-T5 nagyszerű választás a rajongók számára APS-C érzékelővel

A piacon kapható egyik legnagyobb felbontású kivágásérzékelővel rendelkezik, 40 MP-es felbontásával lenyűgöző részleteket rögzít, és nagyobb mozgásteret biztosít a képek kivágásához. A fényképezőgép viszonylag hordozható kialakítása, dönthető képernyője és dedikált expozíciós tárcsája örömet okoz az utcai fotósoknak, és megkönnyíti a beállítások menet közbeni megváltoztatását. A kamera lenyűgöző videófunkciókkal is büszkélkedhet, mint például a 10 bites belső rögzítés és a 4k videó akár 60 fps-ig.

Ennek ellenére, ha full-frame fényképezőgépet használ, a Nikon Z 6II egy kiváló alternatíva, amely nagyjából ugyanarra az árra esik. Kiváló ergonómiával rendelkezik, amely ismerősebb lesz a DSLR-lövők számára, és néhány kiváló full-frame objektív opció is elérhető a Nikon Z-bajonettjéhez. Ennek ellenére az objektívek némelyike ​​drágább lehet, és az objektívek választéka továbbra is meglehetősen korlátozott a jobban bevált Fujifilm X-bajonetthez képest. Ráadásul a videó specifikációiban is lemarad.

A Sony α6700 az általunk tesztelt legjobb középkategóriás modell.

Ez egy lenyűgöző frissítés a Sony által kínált régebbi APS-C kamerákhoz képest, nagyobb felbontású érzékelővel és új, mesterséges intelligencia által vezérelt autofókuszos processzorral – valójában ez az egyik leghatékonyabb AF rendszer a piacon. A fényképezőgép viszonylag hordozható kialakítása miatt utazás közben is jól használható. Ha ez nem lenne elég, beépített képstabilizátorral és néhány meglehetősen fejlett videófunkcióval rendelkezik, beleértve a 4k120-at (jelentős kivágással) és a belső 10 bites felvételt.

Egy másik nagyszerű választás ebben az árkategóriában a Fujifilm X-S20 . Az autofókusz rendszere nem annyira megbízható, mint a Sony-é, és nem tud 4K-s videót rögzíteni 120 fps-sel. Mindazonáltal ez még mindig egy nagyon lenyűgöző hibrid kamera, 4k60 felvétellel, nyitott kapuval 6,2k videó képességgel és RAW videó kimenettel egy külső felvevőhöz. Azok, akik jobban szeretik a szerkesztést, szeretni fogják a Fuji JPEG színeit és filmszimulációs profiljai.

Ha szűkösebb a költségvetése:

de továbbra is újat szeretne vásárolni, ahelyett, hogy a használt piacra merülne, a Canon EOS R50 az egyik legjobb pénztárcabarát fényképezőgép. A könnyen megragadható és mozgatható hordozható váz, az egyszerű kezelőszervek és az intuitív, kreatív fényképezési módok nagyszerű belépőt jelentenek a „komoly” fotózáshoz azok számára, akik még soha nem használtak fényképezőgépet. Ráadásul az APS-C érzékelője kiváló minőségű képeket készít, és rendkívül hatékony autofókusz rendszerrel és jó videojellemzőkkel rendelkezik az árért.

A Canon RF-bajonettes objektívopciói továbbra is korlátozottak

de a másik oldalon a fényképezőgép kompatibilis mind az APS-C, mind a full-frame RF objektívekkel, ami megkönnyíti a teljes képkocka testre való frissítést, ha akarja. nak nek. Ha egy kompaktabb fényképezőgép-készletet szeretne több objektívvel, az Olympus OM-D E-M10 Mark IV nagyszerű alternatíva. A Four Thirds érzékelője azonban nem olyan jól használható gyenge fényviszonyok melletti fényképezéshez, és az automatikus élességállítási rendszere sem olyan megbízható.

Legjobb milc fényképezőgépek 2024

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük